Оратница, Кипри и Kottarashky – горещи ритми през февруари

 

Добрата парти комбинация от есента се повтаря отново

 

 

Когато нещо се получи добре, умножаваме по две! Затова на 6 февруари от 21.30 часа отново ще се насладим на комбинацията между акустичните изпълнения на група Оратница,  магнетичните гласове на ансамбъл Кипри, допълнени от DJ сет на Kottarashky.

 

 

Алхимичната комбинация, която разпали кръвта на присъстващите през ноември в Blender, отново ще закипи и смесицата от традиционен български фолклор, аборигенски мотиви, дръм енд бейс и дъбстеп ще свърже на сцената две поколения музиканти.

 

 

Междувременно албумът на Оратница вече се разпространява в няколко европейски държави и спечели хвалебствени ревюта в списания, като белгийското Agenda Magazine, холандското FolkForum, британското fRoots и много други, а музиката на момчетата е представяна в десетки радио предавания по целия свят, сред коитo шоуто Late Junction по BBC Radio 3.

 

 

Турската национална телевизия включи групата в документалната си поредица за най-доброто от съвременната балканска музика, а Songlines дадоха 4 от 5 звезди на албума, с определението „енергичен и заразителен” и го поставиха сред най-добрите заглавия за 2012-а, борещи се за номинации за  годишните им музикални награди.

 

 

Пред Оратница са няколко пролетни участия в световни фестивали, първото от които – през март в Малайзия.

 

 

Преди това обаче мястото е Blender, а уникалното допълнение – DJ-сет на Kottarashky. Никола Груев  - един от най-нашумелите в света на етно-уърлд музиката български продуценти - има специално участие с ремикс в албума на Оратница.  Затова отново ще го видим с тях на сцената, където ще представи с качествена селекция от фюжън и етно вибрации.

 

 

Хорото ви зове, булгар бийтът – също!

 

 

Чети и: Концертът на Клас се мести в нова зала

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Шоу