StringS представят: Monsters of Rock

 

Групата ще представи любимите си рок и метъл класики

 

 

 

На 30 май в клуб Алкохол група StringS ще представи концерта Monsters of Rock – трибют към любимите им рок и метъл банди. Венета, Радина, Дора, Нора, заедно с барабаниста и басиста си - Косьо Динев и Страхил Булянски - ще забият близо 15 култови парчета в смазващи авторски аранжименти за 2 цигулки, виола, виолончело, бас и барабани.

 


Специални гости на концерта ще бъдат четири фронтмена на четири емблематични български групи – Васко от Odd Crew, Мето от Skre4, Иван от Awake  и Боби от Fyeld.

 


Всички заедно ще свирят Rammstein, System Of A Down, Godsmack, Pantera, Slayer, Korn, Limp Bizkit, Lacuna Coil, Metallica, Faith No More, Alice In Chаins, Nirvana, Apocalyptica, Slipknot, Rage Against The Machine и др...

 

 

„Идеята се роди спонтанно - всички знаем колко се кефят феновете на трибюти. Затова веднага решихме да я осъществим и подготвихме Monsters of Rock за по малко от 2 месеца!” – споделят момичетата. „Концертът ще бъде двойно удоволствие за нас - ще свирим любимата си музика на любимите си инструменти и ще излезем на една сцена с четирите си любими вокала в българската метъл и рок музика. Когато ги поканихме веднага се съгласиха! И си разкъсаха дрехите!” - допълват StringS.

 

 

 

Васко, Мето, Иван и Боби бързо избират песните, които да изпеят. Цялостната селекция обаче е малко по-сложна задача: „Спряхме се на песни, в които китарата (а понякога - и вокалът) не само могат да се заместят с цигулки, но заедно с това парчето да прозвучи хем познато, хем по съвсем нов начин” – разказва Вени. „Интересно е, че в концерта няма симфоничен метъл. Вероятно би било логично, но ние избрахме песни, които харесваме и намерихме начин те да прозвучат добре в авторската ни интерпретация.” – допълва Нора.

 

 

Концертът Monsters of Rock продължава посоката, която StringS поеха с дебютния си албум NOVA, който се появи на пазара в края на миналата година. Авторският звук на вече 10-годишната банда съчетава нежните мелодии на струнните инструменти с тежки рифове и динамичен ритъм. В настоящия концерт обаче цигулките стават все по-агресивни…

 

 

Още Шоу