Dance World Cup 2013

 

Български квалификационен танцов конкурс

 

 

На 9 март 2013 год. за първи път в България ще се проведе Dance Cup Bulgaria 2013. Конкурсът е със състезателен характер и е квалификационен регионален конкурс за Dance World Cup 2013 (Световно първенство по танци). Победителите на регионалния конкурс в София ще получат квота и правото на участие на Dance World Cup 2013 в Брайтън, Англия.

 

 

Цел на конкурса е популяризирането на българските танцови таланти по света, като участниците, спечелили висок брой точки, ще получат правото и личното одобрение на артистичния директор Корина Зьон да участват на Световния танцов конкурс Dance World Cup 2013 и да представят страната ни.

 

 

Българските организатори в първата година на провеждането на квалификационен конкурс за Dance World Cup 2013 са  и Балетно студио „Красимира Колдамова”, представлявано от Георгина Джендова и Балетно студио „Одет” , представлявано от Юлия Олейник.

 

 

Българският квалификационен танцов конкурс DWC Bulgaria ще се проведе на 9 март 2013 г. в Младежки театър “Николай Бинев”.

 

 

Възрастовите групи, в които могат да се състезават деца от всички националности са:

 

 

- Клас Мини - до 9 години

 

- Клас Деца - до 13 години

 

- Клас Джуниър - за соло, дует/трио- до 16 години

 

- За квартети и групи - до 17 години

 

- Клас OPEN (отворен клас) - до 25 години

 

 

Стиловете танци, в които децата могат да се представят, са:

 

 

- Класически балет

 

- Национални, фолклорни и характерни танци

 

- Модърн, контемпорари,

 

- Джаз, шоу денс, мюзикъл

 

- Хип-хоп, улични танци и брейкденс, песни и танци

 

- Степ

 

 

Танцовите умения на децата и юношите ще бъдат оценявани от тричленно жури с двама местни професионалисти в областта на танцово изкуство и един представител на световния конкурс Dance World Cup. Член на журито на първия български квалификационен конкурс като представител на световния конкурс ще бъде г-жа Корина Зьон (Германия) - основател и артистичен директор на Dance World Cup. Другите двама членове на журито ще са Дарина Бедева-Канева (България) -прима-балерина на Софийска опера и балет и Алфредо Торес (Куба)- известен танцьор, хореограф и актьор.

 

 

Чети и: Дичо се снима за хардкор клип на концерт

 

 

Конкурсът Dance World Cup (DWC) се организира от DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови. DWC Limited си кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси както и за провеждането на големия световен финал по танцово изкуство - Dance World Cup.

 

 

Официален сайт на Dance Cup Bulgaria: http://www.dwcbulgaria.com/

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу