Hugo Race Fatalists

 

"Красиво, брутално, примитивно и трансцедентално..."

 

 

Това са определенията, които критиката използва, за да опише новия албум на Хюго Рейс (и втори в дискографията му с Fatalists) "We Never Had Control" (октомври, 2012). Но ние спокойно можем да отнесем тези характеристики и към цялото му творчество през последните три десетилетия – от годините, прекарани на сцената заедно с Ник Кейв & The Bad Seeds (83-84, a и по-късно като съавтор на музиката към филма Ghosts... Of The Civil Dead) през The Wreckery и The True Spirit, та чак до Dirtmusic и множеството му странични проекти и колаборации.

 

 

А специално за песните от албума "We Never Had Control" можем да добавим още: дарк-блус, пост-пънк, поезия, дзен и дори тук-там туарегски рифове (исторически появили се в музиката му към 2008г., когато заедно с Крис Екман и Крис Броко записва албума ВКО заедно с туарегската група Tamikrest в столицата на Мали Бамако). Музикантите, с които свири във Fatalists и с които идва и в България, са Антонио Граментиери, Диего Сапиньоли и Франческо Джампаоли от добре познатата италианска пост-рокабили-фолк формация Sacri Cuori.

 

 

 

 

Концертът в Studio Sounds Likе ще открие деветото издание на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” и е част от първото по-пространно музикално пътешествие на Хюго Рейс из Балканите на изток от Словения. На следващия ден, 26 март, „Фаталистите” заминават за Русе, където ще свирят в Max Club, a на 27 – за Плвдив. Там локацията е Центъра за сценични изкуства Stage 51.

 

 

Подгряващи на различните концерти са мюнхенско-софийското инди-дарк-психеделик трио Rosenquarzexpress и един от най-забележителните сингър-сонграйтъри от най-младото поколение – израсналия в Канада Илко Биров. Първият концерт от турнето на Хюго ще се предава пряко по програма „Христо Ботев”, а останалите два ще се записват за фонда на предаването „Аларма” на БНР.

 

 

Чети и: Диана експрес - концертно

 

 

Паралелно с русенско-пловдивските приключения, деветият „Аларма Пънк Джаз Фест” ще продължи пряко в ефира на програма „Христо Ботев” в седмицата от 25 до 29 март. Подробностите – много скоро...

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу