Бал в бяло – от залез до изгрев

Снимки: Яне Голев

 

Пролетното събитие бе най-силното парти от поредицата на Метрополис

 

 

Над 2000 човека се потопиха в приказната атмосфера на пролетния Бал в бяло.

 

Четвъртото издание с гости Ida Engeberg и Steve Lawler  бе най-зрелищното от серията тематични партита, организирани от Метрополис и продължи до ранната неделна сутрин.

 

Над 90% от хората в залата бяха спазили дрескода на събитието, което беше перфектното допълнение към впечатляващата сценография на събитието.

 

Бели сфери с диаметър над 6 метра, кубични и цилиндрични декорации, ангели от рециклирани материали, ята бели птици, стотици квадратни метри платове и светлинна феерия създадоха най-мащабната декорация на Бал в бяло до момента. Тя бе допълнена от зрелищна 3D проекция на сцената от D-Alien и красиви танцьорки, облечени във фигурални костюми, специални създадени за събитието от стилиста Искрен Лозанов.

 

А най-вълнуващото на Бала в бяло, разбира се,  беше музиката. Вечерта откриха по традиция Metropolis DJs, а само час след тях на сцената се качи първата чуждестранна гостенка – кралицата на техното Ида Енгеберг. Тя разгорещи атмосферата с почти двучасов дийп-хаус и тек-хаус сет, който кулминира в оригинала на I Feel Love на наскоро починалата диско икона Donna Summer. Ида не крие вдъхновението си от диско музиката и не случайно приключи първото си участие у нас с емблематичното парче. Песента идеално изрази и усещането й за българската публика, а по-късно тя написа в официалния си фейсбук профил „София, беше великолепно! За мен беше голяма чест да пускам със Steve Lawler в Зимния дворец! Огромни благодарности за Метрополис и всички замесени!”

 

След Ida зад пулта застана и самият Steve Lawler, който продължи вечерта в характерния си стил – с танцувален трайбъл и тек-хаус, който стига до техно в най-модерното му звучене. Ветеранът на сцената помете залата с вълни от върхови кулминации в сета си и не остави никого да си тръгне преди края на почти 4-часовия си сет.

 

Вечерта завърши със сетове на Roboloco-вците Мис Лидия и DJ Smurf, а DJ Steven качи партито в категория “Свръх тежка”.

 

След близо 9 часа и последните танцуващи в залата си тръгнаха с огромни усмивки в свежата слънчева неделна сутрин.

 

 

Още Шоу