Софи Маринова не стигна до финала на Евровизия

 

Вторият полуфинал определи и последните 10 финалисти на Евровизия.

 

Това са: Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

 

Шоуто продължи 2 часа, а линиите за гласуване бяха отворени след края на последната конкурсна песен. В рамките на 15 минути зрителите можеха да гласуват за песните, които харесват. 10-те финалисти бяха избрани чрез гласуване  50/50 от зрителския  вот и гласуването на професионално жури.

 


Специално построената за музикалното събитие на годината Кристал Хол в Баку посрещна 32 000 зрители, а шоуто събра над 152 милиона пред телевизорите.

 

Малко след края на полуфинала на пряка линия от Баку бяха Драгомир Драганов, Софи Маринова и един от композиторите на песента Крум Георгиев. За зрителите на БНТ тя сподели и първите  си емоции: „ Малко съм тъжна, защото не споменаха нашата България и не отидохме на финал, но вече ми е мъчно за България. Липсва ми България. Честно казано не мога да повярвам, че не се класирахме, защото ние всички много се постарахме. Изпях песента с много любов и усмивки, дадох всичко от себе си, радвам се, че бях на тази грандиозна сцена. Преживях го по мой си начин и съм много щастлива.“

 

Софи отново обясни, че е решила да е сама на сцената, защото всичките й фенове, семейството и тя са смятали, че е време да пробва да се яви самостоятелно. Изпълнителката сподели, че е впечатлена колко е спокойно всичко зад кулисите, колко любов и уважение има между изплънителите. Софи пожела на вески български изпълнител да има шанса да се качи на такава сцена като тази на Евровизия. „Аз пак ще се явявам, стига България да ме избере, пак ще дойда, ще правя музика, защото трябва да продължа.“ беше категорична Софи. 

 

Финалът е на 26 май, от 22.00 ч., когато 26 държави ще се състезават за песен на Евровизия 2012.
 

По иформация на БНТ.

 

Още Шоу