Второ издание на "Мис Българка в САЩ"

 

Заявления за участие ще се приемат до 1 май 2013-та

 

 

Второто по ред издание на конкурса "Мис Българка в САЩ" ще се проведе на 25 май 2013 година в "Metropolitan Pavilion" в  Ню Йорк. Конкурсът се организира от Българския дамски клуб в Ню Йорк по идея на председателката на клуба – Боряна Павлова. Целта на конкурса е да покаже на Америка и света, че българската жена е не само изключително красива, но и умна, талантлива и успяла.

 

 

Първото важно условие за участие в конкурса е кандидатките да са на възраст между 18 и 30 години. Задължително е да имат български корени и да говорят български език. Важно изискване е и да имат постоянен адрес в Америка, както и да участват активно в обществения живот на българската общност там.

 

 

За да заявят участието си в конкурса кандидатките трябва да представят две свои снимки – портретна и в цял ръст, кратка биографична справка и мотивация за участието си в конкурса. Необходимо е още да подготвят портфолио или презентация на артистичните си умения, с които ще се представят на конкурса, както и да изтеглят и попълнят формата за участие, която могат да намерят тук.

 

 

Заявления за участие ще се приемат до 1 май 2013 година, а участието в надпреварата е напълно безплатно. Победителката, удостоена с титлата, ще получи почетната корона, сумата от 5000 долара и едноседмична почивка в хотел "Панорама" -  град Варна.

 

 

 

 

Първата носителка на титлата "Мис Българка в САЩ" е Росица Стефанова. Организаторката на събитието – Боряна Павлова, която е един от съоснователите на Международна асоциация за българско изкуство по света, не скрива вълнението от предстоящото събитие. Тя допълва още, че всяка от участничките, допуснати до финала, ще получи поощрителна награда, а разходите на момичетата по пътуването и престоят им ще бъдат поети от спонсора на конкурса.

 

 

Чети и: И Стефани си хвана футболист

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу