Амстердам пя "Само шампиони"

 

Над 1500 души аплодираха Елица и свежото шампионско участие на Венци Чанов

 

 

"Евровизия на концерт" е най-голямото музикално събитие на стария континент, преди официалния старт на популярния песенен конкурс. Най-мощният и активен фен клуб в Холадия успя за няколко години да превърне срещата в Амстердам в традиция. Българската песен "Само шампиони" също звуча там и пожъна огромен  успех.

 

 

Тази година музикалният празник в холандската столица премина при небивал интерес. Опашката от фенове се беше събрала часове преди началото на концерта. Организаторите обясниха, че за съжаление не всички са успяли да влязат в препълнената зала, което показва, че така наречената "репетиция преди Евровизия" вече се е превърнала в сериозно музикално събитие.

 

 

 

 

Интересът към България беше изключително голям, въпреки отсъствието на Стоян Янкулов, който поради концерт в Брюксел не можа да се включи. Специално за огромната и екзалтирана публика Елица разкри някои от изненадите, които е подготвила за зрителите на Евровизия.

 

 

Над 1500 души аплодираха Елица и свежото шампионско участие на Венци Чанов, талантливият хип-хоп певец и танцьор, който демонстрира, че владее и тънкостите на българската гайда. С излизнето си на сцената българите бяха посрещнати с мощен аплаус, с който феновете показаха, че добре познават нашата песен. А когато с първия замах с палката Елица удари барабана и от него плисна вода, залата буквално се взриви. Трите минути се изнизаха за миг и когато песената приключи публиката продължи да пее "само шампиони, предадоха специалните пратеници на БНТ Розмари Драгнева и Васко Йотов.

 

 

 

 

Над 200 журналисти от най-големите телевизионни и електронни европейски медии се надпреварваха да проследят представянето на 27-те държави. А за участниците това беше възможност да сверят часовника си с другите преди голямата музикална битка в Малмьо.

 

 

"Искам да призова всички, които се чувстват шампиони дори да нямат медали, почести, значки - това че ставаш всеки ден и продължаваш да се бориш за мечтите си, вече те прави шампион в очите на тези, които те обичат." беше посланието на Елица.

 

 

Навсякъде,  където се появи, Елица Тодорова бе заобиколена от участници, фенове и журналисти. Всички помнят големия успех на песента „Вода“ и споделяха, че и този път очакват Шампионска победа от България.

 

 

Чети и: Вера Шандел вдигна публиката на крака

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу