Mark Knopfler ще представи новия си албум в София

 

Можете да чуете песните от "Privateering" на 29 април

 

 

Един от най-великите музиканти в света Mark Knopfler, пристига за втори път в България. Концертът на звездата е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция "Privateering" - първият двоен албум на Mark Knopfler в 35-годишната му кариера.

 

 

"Колкото повече остарявам, толкова повече искам да пиша" казва той. "Може би се паникьосвам, че времето тече, не съм сигурен. Наслаждавам се на този процес повече отвсякога, на писането, записването и изпълненията на живо, радвам се на всичко това. Почти се препъвам измежду всички тези песни."

 

 

Записан в студиото на Марк “British Grove”, "Privateering" е елегантна, изтънчена, емоционална колекция песни от висок клас, изсвирени от уникална група. Това са разкази на реални хора, живеещи труден живот в тежки времена. Лиричните мотиви в албума разказват цяла история. "Privateering" не е албум с конкретна концепция, нито цикъл от песни. Той просто е произведение на един от най-добрите и отличаващи се музикални таланти в света.

 

 

 

 

Групата от музиканти, която се насъбира около Марк от средата на 90-те, включва Гай Флечър (клавирни инструменти), Ричард Бенет (китара), Джим Кокс (пиано), Глен Уорф (бас), Майк МакГолдрик (флейта) и Джон МакКъскър (гъдулка). Към тях наскоро се присъединява Иън Томас (барабани). Специални гости в албума са Пол Франклин, Фил Кънингам (акордеон) и Тим О’Брин (мандолина). Рут Муди се включва с вокали

 

 

"За мен беше много специален момент, когато Руди се включи в звукозаписния процес. Тя е изпълнител на наистина високо ниво", споделя Марк и допъква: "Частта с блуса оживя с Ким Уилсън и неговата хармоника. Едно от най-важните неща, свързани с блуса, за мен винаги е било арфата. Ким Уилсън е страхотен човек и беше прекрасно да е част от екипа ми."

 

 

20-те песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок и отразяват творческото изобилие на изпълнителя, чиито изключителни способности бяха за пореден път признати с Lifetime Achievement Award на тазгодишните награди Ivor Novellos. Там Марк свири пред милиони хора.

 

 

Чети и: Tape Five с първи концерт в София

 

 

Големият музикант, носител на три награди "Грами" е с продадени над 200 милиона копия на записите си. През своята кариера Mark Knopfler е работил с изпълнители от калибъра на Боб Дилън, Ранди Нюмън, Емили Харис и Ван Морисън. Въпреки че е определян като един от най-великите китаристи в света, той самият се  определя като преди всичко автор на песни.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:     

Още Шоу