Концерт на Радостина Йовкова

 

Солистката на Ансамбъл Филип Кутев" ще представи пстранджански и авторски песни с нов аранжимент

 

 

Международна асоциация за българско изкуство по света (МАБИС) има удоволствието да ви покани на концерт на Славея на Странджа – Радостина Йовкова. Събитието, което ще се състои на 16 май от 18.30 часа в столичния клуб "Студио 5" е част от поредицата концерти из страната, с които Радостина промотира своя самостоятелен албум със заглавие "Мистичен огън".

 

 

Солистката на Ансамбъл „Филип Кутев” ще представи пред публиката странджански народни песни и авторски песни със съвременен аранжимент. За да направят спектакъла неповторим и незабравим, заедно с Радостина на сцената ще се представят и музикантите от етно - джаз формация "Дива река". Младите музиканти са оригинални и се отличават с това, че представят и популяризират българския фолклора  по един нов, по-модерен и достъпен за младото поколение начин.

 

 

Радостина Йовкова е една от младите и даровити изпълнители на Странджа. Родена е в гр. Средец и от ранна детска възраст има ясно изразен афинитет към българската народна музика. Средното си образование завършва в СОУ "Добри Чинтулов" във Бургас с профил народно пеене. Започва активните си участия в конкурси и фестивали още като ученичка, а малко преди завършването си се явява на конкурс за певици в Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" и става част от многолюдното му талантливо семейство.

 

 

Висшето си образование Радостина завършва в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив. Талантливата певица има множество участия с фолклорни ансамбли както у нас, така и в чужбина, представяйки родния ни фолклор на сцена в страни като Русия, Япония, Франция, Чехия, Белгия, Гърция, Англия, Италия и др.

 

 

Чети и: Yotzov Clarinet Sextet – музикална приказка в БНР

 

 

Радостина Йовкова е носител на множество призове и отличия, сред които Първо място в конкурс-надпяване "С песните на Вълкана Стоянова" гр. Стралджа (1995), Специалната награда на журито на  "Фолклорен венец "Божура" – град Средец (1995), Специалната награда на журито – призът "Странджа пее" в с. Граматиково (1995), награда за изпълнител на 1995 година на Българска национална телевизия в надпреварата "Златен славей", призът "Пазител на Традициите" на АРИЗ - 7 за 2011г. в областта на фолклора и др.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу