Международен фестивал по ориенталски танци в София

 

Layali Bulgaria прави мост между Изтока и Запада

 

 

Идеята на Layali Bulgaria е да представи и разпространи по автентичен начин красотата, разнообразието и богатството на арабското музикално и танцово изкуство. Желанието на оргазниаторите  е да се засвидетелства заслуженото уважение към Близкоизточната култура и традиции, и да покажат сериозно отношение и професионален подход в изучаването и преподаването на ориенталския танц.

 

 

Layali Bulgaria ще ви пренесе в магията на Източния свят. В рамките на три дни ще се проведат семинари, водени от световноизвестни и утвърдени преподаватели, ще има спектакли с участници от България и гости от чужбина, конкурс с награди, отворена дискусия с доказани професионалисти от бранша, базар и много други изненади.

 

 

Участниците и гостите ще имат възможност да се потопят и запознаят с арабските класически и фолклорни танци, както и да задълбочат познанията си, свързани с арабската музика, ритми и култура.

 

 

Чети и: Ивайло Донков победи в "Гласът на България"

 

 

Името на фестивала е вдъхновено от арабската дума Layali, което е множественото число на Leila – нощ. Нощта е прохладата и спокойствието, които освобождават ума от веригите на жарките слънчеви лъчи. Нощта е оазисът на поета, тя е пазителката на влюбените. Това е и времето, когато всички са заедно, за да споделят, пеят, танцуват и разказват приказки. Не случайно в заглавието на една от най-известните литературни творби в арабския свят присъства нощта – "Приказки от хиляда и една нощ".

 

 

Layali Bulgaria е за всички любители и ценители на арабското изкуство – от начинаещия или опитния танцьор, до любопитния зрител.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу