Енио Мориконе ще изнесе концерт в Арена Армеец

 

Концертът композитора ще се състои на декември

 

Енио Мориконе, едно от най-големите имена в световната филмова музика, идва в България за своя първи концерт в навечерието на Коледните празници на 10 декември, 2013г. в зала Арена Армеец.

 

 

Най-магичното изкуство – киното, навлиза в ХХ век динамично и завладява сърцата и умовете на хората. За миналия век остават знзкови две имена – Чарли Чаплин и Енио Мориконе. И ако Чаплин е емблемата на образа в епохата на нямото кино, то революцията със звука на лентата прави именно музиката на този невероятен музикант, роден в люлката на стара Европа.

 

 

Чети и: Международен фестивал по ориенталски танци в София

 

 

Италианският композитор и диригент  ще представи на българската публика световноизвестните си произведения, сред които неизменните музикални шедьоври към класическите спагети уестърн "За шепа долари" (1964), "Добрият, лошият и злият" (1966), както и легендарните "Имало едно време в Америка" (1983), "Недосегаемите" (1987) и незабравимият "Малена" (2001) с обаятелната Моника Белучи.

 

 

Съученик на Серджо Леоне и приятел с Бернардо Бертолучи, Мориконе формира с тях дългогодишни и плодотворни сътрудничества.

 

 

Композиторът започва да пише музика за филми през 1955 г., като и до ден днешен неговите ноти държат в напрежение зрителите на 570 филма. Роден в годината на връчването на първите награди Оскар, през 2007 г. феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика. На тази 79-та церемония по връчването на наградите на Академията, лично Клинт Ийстууд превежда речта на Мориконе към присъстващите, като знак на уважение към съвместната им работа четири десетилетия подред.

 

 

Концертът на Енио Мориконе ще се състои на 10 Декември, 2013г., зала Арена Армеец от 20ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу