"A to JazZ Festival 2013 – America Latina" се мести зад басейна "Спартак"

 

Кумлминацията на джаз феста е Мишел Камило трио

 

 

"A to JazZ Festival 2013 –America Latina" е с нова локация. Третото издание на ежегодния джаз фест на открито ще се проведе в Южния парк 2, зад басейна "Спартак" в последните три дни на месеца – 28, 29 и 30 юни.

 

 

Музикалното джаз събитие на столицата е посветено на едно от най-значимите течения в музиката – латино джаза, а на сцената му ще свирят световни величия – като двукратния носител на "Грами" Мишел Камило, саксофонистът на Тито Пуенте Мич Фромън, бразилската дива Жандира Силва, както и кубинските Dany Noel Latin Jazz Quintet.

 

 

Тази година единственият джаз фестивал в София смени два пъти мястото на провеждането си, но организаторите уверяват, че това няма да попречи нито на протичането на музикалното събитие, нито на удоволствието на меломаните, които ще се потопят в света на латино джаза и ще имат възможността да чуят изключителните артисти, част от фестивалната програма.

 

 

 

 

"Истината е, че намерихме може би най-доброто място, което да замени първоначалната локация на A to JazZ Festival – Докторската градина. Пространството зад басейна „Спартак”, във втората част на Южния парк ни осигурява обширни зелени площи, отдалеченост от жилищни сгради и удобна локация - само на няколко минути пеша от НДК.

 

 

Новият дом на A to JazZ Festival ще се хареса на почитателите на джаза във всичките му разновидности, защото това са верните наши приятели, които присъстват вече трета година на една своеобразна ретроспекция на джаза във всичките му форми - от родния Ню Орлеанс, през магията на Франк Синатра, соул и фънк музиката в предишните две издания. Тази година ни очаква среща с горещите латино джаз ритми. Това е „A to JazZ Festival” – едно красиво и елегантно пътуване из света на музиката”, обясни Петър Димитров, организатор на джаз фестивала.

 

 

 

 

Чети и: Лятото на Рут започва в Студио 5

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Шоу