Българските евъргрийни от 70-те

 

Румяна Коцева и учениците от класа ѝ ви канят на среща-разговор в Студио 5

 

 

Едно събитие си поставя за цел да запознае оригиналните изпълнители и автори на хитовете от 70-те години с младите таланти от класа на Румяна Коцева. На 14 юни 2013 г. от 18:30 в Студио 5, организаторите ще се постараят да помогнат за споделянето на емоции, свързани с избора и изпълнението на песните, както и интересни факти от музиката.

 

 

Сред поканените са Михаил Белчев, Мими Иванова и Развигор Попов, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Йорданка Христова, Йордан Караджов, Стефка Берова, Митко Щерев, Стефан Димитров, Надежда Захариева, Недялко Йорданов, Ани Богданова, Ани Върбанова, Найден Андреев, Александър Бръзицов и други.

 

 

Ще видите  и доайените от 60-те – Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Маргарита Радинска, Мими Николова, Лиана Антонова, Грета Ганчева, Михаил Йончев, Панайот Панайотов и Борис Годжунов.

 

 

Събитие като това няма как да мине без изпълнения на живо на някои от песните.

 

 

Проектът "Българските евъргрийни" е поредица от ученически концерти и има за цел да представи образците на българската поп музика в различни етапи от нейното развитие и да предаде на съвременните млади хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Съвременните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозен опит и постижения  на тези все така живи творби.

 

 

Чети и: "A to JazZ Festival 2013 – America Latina" се мести зад басейна "Спартак"

 

 

Първият концерт "Българските евъргрийни от 60-те" се състоя на 06 октомври на лятната естрада в Борисовата градина, а тазгодишното издание  ще бъде отново там на 22 юни 2013 г. от 19:00 ч. Входът е свободен.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Шоу