LaText представят трети сингъл

 

Концерт, изложба, видео пърформанс и специален гост от САЩ

 

 

Групата за поезия и алтернативен рок "ЛаТекст" представя с концерт третия си сингъл "Париж". Както и първите два, "Любовна херостратегия" и "Само", той е записан в студиата Ecomonic и Fulluna Studio и смесен и мастериран от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас).

 

 

Събитието ще се състои на 14 юни от 19.30 ч. в клуб Neu!Berlin, София, ул. "Султан тепе" 18.

 

 

Изненадите, които бандата е подготвила за концерта, са много. LaText за първи път ще свирят полуакустично – с перкусии вместо барабани, а към групата ще се присъедини дуото Мери Адам и Мартина Панайотова (Fаmme Fatal Situation), които ще представят специална видео мултимедия по време на живото изпълнение на "Париж".

 

 

Концертите на "ЛаТекст" са Spoken Word пърформанси, в които деликатността на поезията е съчетана със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. В тях стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

 

 

На сцената на Neu!Berlin в петък специален гост ще бъде и известният хайку-поет и автор на хайку-романи проф. Дейвид Ланю от Ню Орлиънз, който не само ще представи поезията си с бандата, но вероятно ще се прояви и в непознато досега амплоа като изсвири и изпее свои собствени парчета. Традиционно преди и след свиренето на живо в клуба ще звучи специалната музикална селекция – поредица от концептуални DJ сетове от членовете на LaText Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани, перкусии).

 

 

Чети и: Milenita и Funky Miracle посрещат официално астрономическото лято

 

 

Събитието ще съвпадне и с официалното закриване на изложбата Automatons с рисунки, вдъхновени от steampunk вълната, на младата художничка Силвия Или Ева.

 

 

Клуб Neu!Berlin е в София, на улица "Султан тепе" 18. Входът е 4 лева.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу