Българското участие на B’estfest 2013

 

Piranha и двамата drum&bass диджеи Diamondz и Phirah ще вдигнат шум на румънския фест

 

 

 

Остава почти седмица до 7-то издание на най-големия международен музикален фестивал на Румъния – B’estfest Summer Camp. В уикенда на 5, 6 и 7 юли на множеството музикални сцени и платформи край Букурещ, освен артисти от цял свят и Румъния, ще се изявят и три български имена. Родното представителство на фестивала в северната ни съседка е в лицето на ска-пънк бандата Piranha и двамата drum&bass диджеи Diamondz и Phirah.

 

 

Piranha ще забият на втората по големина сцена във втората фестивална вечер, на 6 юли от 20:00ч. Шута, Драго, Папо и Ollie G ще подгряват бруклинските метъл-хардкор хедлайнери Biohazard, чието участие на B'estfest е част от лятното промо турне на най-новия им албум "Reborn in Defiance". Българските момчета също готвят нова тава, която ще се появи на бял свят съвсем скоро и ще носи името "Skate after Death".

 

 

 

 

DJ Diamondz e част от набралия голяма скорост bass лейбъл за музика и партита True Badness. Cookie Monsta и зимният фест Horizon са част от парти-продукциите на лейбъла, в които името му е задължителна част от програмата. Освен активно функциониращ като bass DJ, той е и продуцент. На B'estfest DJ Diamondz ше се появи в последната нощ със сет на Dance Arena, веднага след британския хедлайнер Friction. Стартът на нашето момче е предвиден за 2:30ч. през нощта.

 

 

Чети и: Дивият Запад идва в Банкя

 

 

 

 

DJ Phirah пък ще подгрее англичанина в същата вечер – на 7 юли, отново на Dance Arena. Представителят на родния лебъл Future Sounds of Sofia ще застане зад пулта точно в полунощ. "Quality bass music for mature audience" е слогана на лейбъла на Phirah. Точно такава е и неговата музика – лек, но дълбок, изчистен и мелодичен drum&bass и близките му подстилове – minimal, dub с елементи на funk, soulful и liquid. Любопитен е факта, че Future Sounds of Sofia имат колаборация с холандското трио Noisia – хедлайнери на Dance Arena във втората фестивална нощ – на 6 юли.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу