София отбелязва Световния ден на бандеона

 

14 дни и нощи столицата празнува с танго пърформанс

 

 

На 11 юли 2013 г. София ще се присъедини към още 99 други градове по цял свят, които ще отбележат световния ден на бандонеона. Събитието ще се открие от посланика на Република Аржентина Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак и е част от проекта Танго сетива, който от 8-ми до 21-ви юли ще представи фотографска изложба, танго демонстрации, милонги, модно ревю, прожекции на филм и много дуги.

 

 

Танго сетива представлява пърформанс на открито, чиято цел е да провокира сетивата чрез различни форми на изкуство в продължение на 14 дни и нощи в Градската градина на София. По време на проекта ще бъдат представени над 30 фотографии на 4-ма български танго-фотографи, всяка от които е маркирана с танц и звук, като естествен процес между органичното кръстосване на фотография и танц.

 

 

 

 

На 11 юли ще се отбележи Денят на бандонеона - най-емблематичния музикален инструмент на аржентинското танго, чрез който се композират всички музикални танго пиеси, от класическите композиции до електронните интерпретации. Събитието ще бъде част от голямото празненство, което ще се проведе през 2014 г. в чест на 100-годишнината на кралят на бандонеона Анибал Тройльо, учител на великия Астор Пиацола.

 

 

Чети и: Бухалки срещу интелект в сблъсък за короната

 

 

Танго сетива ще представи културата на Аржентинското танго в 336-часов арт пърформанс, опитвайки се да обясни този социален феномен в Европа в последните 20 години, неслучайно включен към световното нематериално културно наследство на UNESCO.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу