Проф.Венков бенд & Съни откриват Банско Джаз Фест

 

Новата формация ще се изяви в първата вечер на летния музикален фестивал

 

 

Специалната фестивална формация на професор Симеон Венков и певицата Съни ще открият 16-ото издание на Bansko Jazz Fest. По традиция фестивалът ще стартира на 8 август, а другите концерти в първата фестивална вечер ще са на Урош Петрич-Пери (Словения), Шери Уилямс & бенд (САЩ)  квартета "Вояджърс" (Австрия) на Микаела Рабич & Роберт Павлик .

 

 

Единствените българи с рецитал на тазгодишното откриване обаче ще са именно Проф.Венков бенд & Съни, които ще представят уникален проект – смесица от авторски джаз обработки и интерпретации на български фолклорни песни и хорá, латино, бразилски, суинг, джаз и дикси стандарти. Специалната изненада в репертоара ще бъдат нови български боса-нова композиции от Тончо Русев, Александър Бръзицов, Емил Георгиев и др., които за първи път ще звучат на сцената на фестивала.

 

 

 

 

Феноменалният глас на младата певица Съни ще чуем и в авторските ѝ парчета, написани специално за Банско Джаз Фест – Deseo и No temas al amor.

 

 

Чети и: DJ Penny Metal идва на Spirit of Burgas

 

 

Участието на Симеон Венков на фестивала е първият концерт на професор от Националната музикална академия, който ще свири в компанията на свои възпитаници, изявявали се многократно на същата сцена. Заседно с него и Съни на сцената ще чуем Димитър Шанов – контрабас и бас китара, Стоян Янкулов- барабани, Михаил Йосифов – тромпет и Атанас Хаджиев - тенор саксофон, кларинет и вокали.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу