Националният шамипонат по Въздушна китара идва в София

 

Претендентите за титлата ще мерят умения в сряда вечер в Маймунарника

 

 

Претендентите за шампион на София по Въздушна китара ще се хвърлят в надпревара в сряда, 24-ти юли, в Маймунарника. Събитието започва в 21:30 ч, водещ е Шута а.к.а SDB (Vendetta и Piranha). Членове на журито са Миленита, Гери Турийска (Rubikub), Иво Чалъков (Gravity Co), Константин Кацарски (Bluba Lu) и Ясен Козев (композитор и председател на УС на "Музикаутор"). Тримата състезатели с най-високи резултати в сряда се класират за Националния финал. Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21-ви до 24-ти август.

 

 

Записването става със съобщение на FB страницата Air Guitar Bulgaria на e-mail airguitarbg@gmail.com. Всеки навършил 18 години може да се запише и да участва в състезанието. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара. Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух.

 

 

Чети и: Рут Колева се отправя на турне в Изтока

 

 

Наградният фонд на състезанието в София е 250 лв. Победителят в състезанието печели титлата Шампион на София и парична награда от 100 лв. Вторият печели 50 лв. и се класира на националния финал. Третият също се класира за националния финал. Първите 5 души, които се запишат и участват в състезанието печелят по 20 лв във вид на бира.

 

 

Самото състезание протича в два етапа. В първи етап участниците изпълняват 60 секунди от предварително избрано от тях парче или микс от няколко парчета. Във втори етап всички участници изпълняват 60 секунди от едно и също популярно парче подбрано от журито. Оценяването става по шестобална система.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу