"Сезоните в нас" - два бутикови концерта

 

Оригинална романтична програма в разгара на лятото

 

 

На 5 август в Балабановата къща в Пловдив и на 6 август в музикален център "Борис Христов" в София, Модо България ви кани на "Сезоните в нас" – два бутикови концерта с участието на пианистката Венета Нейнска и цигуларката Грета Мутлу. Към дуото ще се присъедени и Атанас Кръстев, виолончело. Те ще представят една оригинална романтична програма в разгара на лятото:

 

 

Леонардо де Лоренцо – Есенен валс

 

Йожен Изаи – Зимна песен

 

Лудвиг ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано №5, “Пролетна”

 

Астор Пиацола – Verano Porteno

 

 

Венета Нейнска получава Бакалаварската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. В последствие учи с Джоан Хавил в Лондон и Училището за музика и театър "Гилдхол". Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Тя участва и печели редица конкурси за пианисти в света.

 

 

Сред наградите и са: Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър; Втора награда от конкурса "Кристофър Дюк" в Уотфорд, Великобритания; Първа награда в конкурса "Бетовен Храдец" в Чехия; Третата награда от конкурса "Александър Тансман" в Лодз, Полша. Тя е носител на Почетната стипендия "Габриел Меклер" и City of London Trust. В момента Венета Нейнска е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

 

 

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален Институт в Кливланд, САЩ, и е получила Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Носител е на многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите ѝ като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ.

 

 

Чети и: Квадрилатериал 2013

 

 

През 2005г. г-ца Мутлу е отличена с Диплома за високи артистични постижения от Министерството на Културата. Работи с Леонидас Кавакос, Леон Флейшер, Джеймс Бойд, Михаил Гуревич, Кеворк Мардиросян, Олех Криса, Скот Сент-Джон, Бари Шифман и Джоуъл Смирнов. Понастоящем, Грета Мутлу следва магистратура в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, в класа на Андрес Карденес.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу