Хорхе Пардо ще свири в Летния театър на Варна

 

Музикант № 1 на Европа идва у нас на 20 август

 

 

Хорхе Пардо ще гостува за втори път в България, но за първи път ще свири във Варна и то като лидер (при първото си гостуване през 1996 г. той е част от секстета на Пако де Лусия). Испанският артист ще представи своя проект Huellas (Следи) в компанията на невероятния фламенко китарист Хосеми Кармона (Ketama, Barberia del Sur) и талантливия перкусионист Бандолеро.

 

 

През юли  музикантът бе звездата на големите фестивали Етносур в Хаен и Ел Грек в Барселона, където за първи път свири своя нов проект с оркестър от 100 души зад гърба си. Освен това той е гост на почти всички големи музикали форуми в Испания и Европа. Концертът му във Варна на 20 август в Летния театър бележи край на дългото му турне в  Европа - Литва, Норвегия, Словакия, Чехия, Полша.

 

 

Хорхе Пардо започва да се занимава с музика от съвсем ранна възраст, като първо свири на китара, но много скоро е завладян от магията на духовите инструменти. Стартира силно с участия в групите на Педро Итуралде, Диего Караско, Мануел Солер.

 

 

Чети и: Премиера на танцовия спектакъл "Лора"

 

 

Скоро пътят му се пресича и с Пако де Лусия, като остава дълги години част от неговата група. В края на 70-те се запознава и с Камарон де ла Исла и участва в легендарния запис La leyenda del tiempo. Освен това сътрудничи и с млади артисти от школата Amor de Dios и така участва в създалото се течение Jovenes Flamencos. Това е времето, в което флейтата и саксофонът влизат в света на фламенкото и се превръщат в неразделна част от съвременния  му инструментариум. Хорхе Пардо неизменно присъства в много от филмите на забележителния режисьор Карлос Саура като Фламенко и Иберия, където се разкрива по непостижимо естетски начин лицето на съвременното фламенко-изкуство.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу