Purpendicular с първи лайв в България

 

Официалната трибют банда на Deep Purple ще забие у нас на 12 септември

 

 

На 12 септември (четвъртък) в Back Stage Club ще е старта на българската част от клубното турне на Purpendicular – най-добрата трибют банда на рок легендите Deep Purple и единствената подкрепена от членове на оригиналната група като според хора, присъствали на техен концерт, шоуто не е за изпускане.

 

 

В момента Purpendicular са на специално турне, празнуващо 20 години от издаването на класическият албум на Deep Purple - "The Battle Rages On", което включва 15 държави в Европа и Азия. Purpendicular си спечелват правото да се наричат „официална трибют банда на Deep Purple” след продължително онлайн гласуване, в което жури са водещи немски и английски журналисти, както и членовете на оригиналната група.

 

 

Музикантите от Purpendicular са имали директен контакт с членове на Deep Purple при подготовката на кавър версиите и освен това са били на турне с Ian Paice (барабанистът на Deep Purple), Joe Lynn Turner (екс- Rainbow) и Roger Glover (басистът на Deep Purple), които даже излизат на сцената с тях в Базел, Швейцария и обявяват бандата, за най-доброто нещо, след оригиналния състав на Deep Purple.

 

 

Чети и: Група 7ЕДЕМ с промоция на "Моето момиче"

 

 

Все пак музикантите от Purpendicular не са случайни - преди да се съберат в трибют бандата са свирили в различни проект с оригинални членове на Deep Purple като Ian Paice, Jon Lord, Roger Glover, Joe Lynn Turner, Steve Morse, Don Airey, но също и с музиканти като Billy Sheehan, Mark King (от Level 42), Steve Lukather (Toto), Guy Pratt (Pink Floyd), Gotthard, Eros Ramazzoti, Don Airey, Steve Lukather, Mark King, Guy Pratt и Steve Vai.

 

 

Purpendicular са в състав: ирландецът Robby Thomas Walsh (вокал), италианецът Ernesto Ghezzi (кийборд), австрийците Bernhard Wels (барабани) и Simon Radner (бас) и германецът Frank Panê (китари).

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу