Под небето на София

 

Празник за рождения ден на Верди

 

 

По случай 200-годишнината от рождението на големия композитор Джузепе Верди и 100 години оперна дейност на Арена ди Верона, се организира мултимедийното събитие "Под небето на София". То ще се проведе в столицата на 13-ти и 14-ти септември на Ларгото пред ЦУМ, бул. Мария Луиза 2.

 

 

В два последователни дни, любителите на операта ще могат да се потопят в оперната музиката за първи път чрез филмите, според замисъла на проекта на сдружение "Музей на българската музикална култура" с автор д-р Магдалена Манолова и с подкрепата на Столична община, в партньорство с Италианския културен институт в София.

 

 

Видеоматериалът "Арена ди Сердика-Арена ди Верона, Верди и българското оперно чудо" предлага едно вълнуващо пътешествие до най-голямата открита сцена в света, Арена ди Верона и романтични мигове в града на Ромео и Жулиета. Магията на българските оперни гласове, влезли в историята на най-голямата Вердиева сцена – Арена ди Верона, ще оживее в целодневни филмови прожекции в историческото пространство на Ларгото.

 

 

Съпътстващо събитие ще бъде изложбата от фотографии, състояща се от фотоси на Арена ди Верона, Верди и българските певци и която ще ни запознае отблизо с тези, които сътвориха българския оперен мит в миналия век.

 

 

Идеята на проекта е да бъде създаден празник на скритата под пластовете на времето Арена ди Сердика, като събудим духа на древната българска столица в атмосферата на новооткритите археологически разкопки в центъра на София на Ларгото пред ЦУМ.

 

 

Чети и: Терез Ан Фаулър - Романът на Зелда Фицджералд

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу