John Digweed посреща лятото с парти у нас

 

На 1 юли в София Метрополис ще открият летния сезон с Hello Summer

 

 

Събитието, което идва с амбицията да се превърне в ежегоден фестивал, е подарък и жест на организацията към всички, които са част от историята на електронната сцена в България в последните 2 десетилетия.

 

 

Започнала като ъндърграунд явление през 90-те, електронната музика излезе на светло за първи път с незабравимите за всички стрийт паради, организирани от Метрополис. Преди повече от десетилетие 20 000 човека танцуваха заедно по улиците на София. Сега партито ще стартира от там, където преди години обикновено завършваше - градинката на паметника на Съветската армия.

 

 

Hello Summer ще бъде лятно музикално Beck’sperience събитие на открито от ново поколение, чиито специален гост ще бъде една от най-големите световни звезди на електронната сцена – John Digweed.

 

 

За всички години, в които са формирали парти културата у нас, Метрополис винаги са били верни на принципа си да канят у нас само изключителни артисти, в чиито безспорен талант и значимост лично вярват. Затова неслучайно точно John Digweed ще запише името си в родната парти-история, като най-голямата звезда в  световния електронен елит, която ще пуска за безплатно събитие у нас.

 

 

Hello Summer ще се проведе между 12.00 на обед и 22.00 вечерта и освен качествен лайн-ъп от български продуценти и диджеи, ще предложи на публиката близо 3-часов сет от британската легенда.

 

 

John Digweed е движеща сила в култовата марка Bedrock и многократно награждаван от всички важни институции в електронната музика артист. Вече 2 десетилетия той е неизменно в топ позициите на класациите на DJ Mag и Rezident Advizor, има стотици издания за престижни лейбъли, като Global Underground и Renaissance и е хедлайнер на редица престижни фестивали.  Пионер и откривател на множество млади таланти в прогресив хауса, той остава неизменно верен на собствения си стил, без да се влияе от модните тенденции. Просто защото ги създава.

 

 

 

Още Шоу