Pink Martini поднасят глътка щастие в Зала 1 на НДК

 

Изящната вокалистка Сторм Лардж ще оглави „посланиците на щастието“ в София

 

 

Pink Martini, които очакваме за първия им концерт в България на 16 октомври, вече се готвят усилено за световната премиера на новия си албум „Get Happy“, която ще се случи днес. Американските изпълнители с еклектичен стил и многолика музика се провъзгласиха за посланици на щастието и на 16 септември отпразнуваха в аванс излизането на албума с голям безплатен концерт на централен площад в родния си град Портланд, Орегон. Точно месец по-късно Pink Martini ще излязат и пред българската публика в зала 1 на НДК, за да изпълнят песни от „Get Happy“ и селекция от най-доброто от предишните си албуми.

 

 

На концерта на 16 октомври Pink Martini ще бъдат начело с магнетичната и нежна фронтдама Сторм Лардж. Вокалистката става популярна зад Океана след участието си в шоуто „Rock Star: Supernova“, където впечатлява с изпълненията си на известни рок хитове. През 2009 представя автобиографичния спектакъл „Crazy Enough“ при безпрецедентен интерес от публиката и напълно разпродадена зала в продължение на цели 17 седмици. Преди две години Сторм получава покана от лидера на Pink Martini Томас Лодърдейл да се присъедини към групата.

 

 

Освен Лодърдейл и Лардж, на сцената на Зала 1 ще видим Робърт Тейлър (тромбон), Гевин Бонди (тромпет), Никълъс Кроса (цигулка), Панси Ченг (виолончело), Дан Фенъл (китара), Фил Бейкър (контрабас), Тимъти Нишимото (вокали и перкусии), Брайън Лавърн Дейвис (барабани и перкусии) и Антъни Джоунс (барабани и перкусии). Заедно с постоянния състав на групата към турнето, посветено на Get Happy, се присъединяват още седем изпълнители.

 

 

Чети и: Мери Бойс Бенд откриват сезона

 

 

В новия албум на Pink Martini има 16 песни. Освен на английски, в Get Happy музикантите са записали парчета на немски, френски, китайски, японски, испански, фарси, турски и румънски. Работата по предстоящия им диск продължава 18 месеца. Интересното е, че в него участва известният канадски изпълнител Руфъс Уейнрайт, а в една от песните феновете ще чуят и радио кореспондента на Белия дом - Ари Шапиро, който е близък приятел на групата.

 

 

След по-малко от месец българската публика ще има възможността да излезе от зала 1 на НДК по-щастлива – с Pink Martini и “Get Happy”!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:   

Още Шоу