Ерата на суинга ще оживява с Vintage Festival

 

Децата ще празнуват и ще се учат на стъпки от 40-те и 50-те

 

 

Организаторите на Vintage Festival се обединяват около благородната идея да донесат радост на деца от български социални институции. На 30 ноември, в залата на Lindyhop.bg, професионални танцьори ще потопят малчуганите в атмосферата на 40-те и 50-те години с много танци и музика в специално детско ателие в рамките на фестивала. Домакините на тази среща се надяват да подарят едно по-различно и запомнящо се преживяване на децата от Социален учебно-професионален център “Княз Борис I” и Дом за деца лишени от родителска грижа "Проф. Асен Златаров", които ще бъдат гости на ателието.

 

 

Нежното трио Сентиментал Суингърс, което ще отбележи третия си рожден ден с концерт в първата вечер на Vintage Festival, ще вземе активно участие в детското танцово ателие в събота. Рони, Деси и Вера ще се запознаят с децата, ще се снимат и танцуват с тях. По този начин 40-те и 50-те ще бъдат територия, запазена не само за възрастните любители на романтиката от първата половина на миналия век. В предстоящия Vintage Festival в нея ще пристъпят и децата, за които машината на времето ще заработи точно в 14:00 ч. на 30 ноември.

 

 

Vintage Festival ще завладее винтидж феновете в София на 29 и 30 ноември, съответно в Sofia Live Club и Mixtape 5. В първата вечер, озаглавена "Swing The Birthday: Back to the 40s", Сентиментал Суингърс, заедно с кавалерите си от Михаил Йосифов секстет, ще представят и новия си сингъл "Циганско лято" с шумен купон, подгрян от диджей сета на The Smugglers Collective. В партито ще вземат участие и професионалистите от Lindyhop.bg.

 

 

Чети и: Вяра Атова празнува рожден ден в Studio 5

 

 

Вторият ден на феста пък ще изкуши посетителите на клуб Mixtape 5 с истински винтидж емоции – от базар с изделия и предмети в духа на ретро естетиката и прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, през демонстрация на бръснене с класически бръснач, до уъркшопи по pin-up грим и рокабили джайв...

 

 

Специалнo за събитието от Англия и Гърция пристигат рокабили групите Breathles и The Rocker Covers, които ще предложат комбинация от кавъри на известни парчета и авторска музика.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу