Rubalcaba & Luis Frank за първи път в София

 

"Човекът със златните ръце" идва у нас на 15 декември

 

 

Вълнуваща разходка из стара Хавана ще представят в София пианистът Гийермо Рубалкаба и певецът Луис Франк Ариас. Кубинският дует ще изпълни прочувствени кубински болера (балади) като "Si te contara", "Veinte Años", "SIlencio" в стилни аранжименти. Легендарният пианист Рубалкаба - все така витален, макар и на 87 години, е способен да разчувства дори и най-сериозния слушател, докато Луис Франк напява обаятелни истории.

 

 

"ДЖАZZ+" представят за първи път в София концерт на кубинския дует в Sofia Live Club на 15 декември от 21.00 часа.

 

 

Гийермо Рубалкаба (бащата на Гонсало Рубалкаба) е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars. Свирил с кого ли не  - от Компай Сегундо и Омара Портуондо до Чучо Валдес и Хуан де Маркос - Рубалкаба е жива легенда на кубинската музика.

 

 

Чети и: Ерата на суинга ще оживява с Vintage Festival

 

 

До него ще застане един от забележителните гласове на нашето време - Луис Франк Ариас - изтънчен сонеро, който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг. Работил дълги години с Компай Сегундо, основен вокал в Afro-Cuban All Stars, както и основател на групата Soneros de verdad, в която си партнира с Пио Лейва. Луис Франк е от новото поколение майстори на кубинската музика, силно свързани с корена и пазещи традицията. Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу