Концерт на "Космически Гласове от България"

 

Потопете се във вечно младат българска фолклорна музика

 

 

"Космически Гласове от България" е професионален женски народен хор, основан през пролетта на 1994г. от продуцента Емил Минев (1949-2012). От създаването му до днес, този музикален проект грее сред едни от най-ярките представители на българското изкуство на световната културна сцена.

 

 

Хорът се превърна в традиция, съхранявана от поколения творци и изпълнители. Традиция, която приобщава българския фолклор и неговия характерен звук към безкрайното разнообразие от музикални стилове и тенденции.

 

 

Съставът е сформиран от певици, владеещи стиловото многообразие и звучност на народното пеене от всички краища на България. Това са едни от най-добрите солисти и изпълнители в страната. Специалното внимание и грижи, отделени на избора и работата с талантливите гласове изгражда качеството на художествения продукт на състава и оформя характерната му звучност.

 

 

Репертоарът на "Космически Гласове от България" е музикална палитра от ярки български народни песни - емблематични за хоровото изкуство, произведения на утвърдени творчески личности и млади аранжори, автентичен и обработен български фолклор, църковно-славянски песнопения, съвременни произведения, както и театрална и филмова музика.

 

 

Днес обновеният състав на „Космически Гласове от България” олицетворява свежестта на вечно младата българска народна песен. Вдъхновени от необятното многообразие на българската култура и черпейки от силната енергия, съпътстваща всяко ново начало, те преобразяват изпълненията си в емоционално пътешествие, експресия на духа и претворяване на най-съкровените чувства и мисли на нашите предци. Звуковото богатство и мелодичност носят изключително удоволствие и се превръщат в незабравимо преживяване. Любовта към изкуството и фолклора, високият професионализъм и изключителното себеотдавне на изпълнителите съхраняват и популяризират българското народно творчество, едно неизчерпаемо и безценно световно културно наследство.

 

 

Можете да гледате концерта на 11 декември, сряда, от 19:00 часа в Съюз на българските композитори, зала "Филип Кутев", ул. Иван Вазов 2. 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу