"РЕЯ" или пробуждане за бъдещето

 

Най-новото представление на "36 маймуни" предизвиква  с вълнуваща история и съвременна проблематика

 

 

На 17-и и 19-и февруари предстои среща от бъдещето! Можете да преживеете научно-фантастичната антиутопия „РЕЯ“ на иноваторите на сцената на свободния театър "36 маймуни". Най-младият от тях – режисьорът Петко Стоянов,  изважда до крайност в своя дебют проблемите за смисъла и мястото на човека в днешното икономизирано общество, изчезващото приятелство и късащата се връзка на човека с природата.

 

 

Моноспектакълът ще ни запознае с младата телефонистка Рея (в ролята – Надежда Панайотова), която живее в един възможен бъдещ свят. В него личността е заличена. Личното име е заменено с пореден номер. Децата не израстват в семейства, а биват отгледани от обучени за това специалисти. В тази реалност социалният индивид е напълно подвластен на създадената от самия него икономическа система, а технологиите изграждат цялостна паралелна реалност. Рея обаче преосмисля живота си, благодарение  на едно много нетипично приятелство.

 

 

Ще успее ли Рея да промени програмирания си с математическа точност живот или ще остане просто поредния служител в плен на системата – разберете на 17-и или на 19-и февруари от 19 ч. в "Червената къща".

 

 

Екип:

 

 

Режисура: Петко Стоянов;

 

Текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова;

 

Видео-арт: Никола Налбантов;

 

Участва: Надежда Панайотова;

 

Глас: Здрава Каменова и Кирил Бояджиев;

 

Координатор: Катрин Хрусанова

 

 

"РЕЯ" е продължение на едноименната миниатюра, част от петото издание на платформата на "36 маймуни" - "ПроТекст 5: НАВРЕМЕ", което се проведе през есента на 2012 г. в Централна минерална баня и получи номинация за ИКАР 2013 в категория "Сценография".

 

 

Чети и: Bobo & The Gang пускат лайв концерт в интернет

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу