Едни от най-добрите жени диджеи през март в Yalta Club

 

Нежният полъх от клубния ъндърграунд идва с Nina Kraviz, Sam Divine и Hito

 

 

Хипнотична и чувствена, такава е програмата на Yalta Club за март. В клуба ще свирят едни от най-успешните жени диджеи от световната електронна сцена в женския месец март. Блестящи със своята уникалност, талант и ефирност Sam Divine & Hhito (8 март) и Nina Kraviz (15 март) ще споделят с българската публика най-доброто от света на електронната музика.

 

 

Разнородният профил и произход на гост-диджеите от Сибир (Nina Kraviz), Великобритания (Sam Divine) и Япония (Hito) ще внесе колорит, многообразие и многопластово качествено звучене в столичния клуб през март.

 

 

На връх женския празник зад пулта на Yalta Club ще хаус дивата Sam Divine. Отдавна асоциирана с легендарните Defected Records, Sam Divine извървява дълъг път - от служителка в музикален магазин, където натрупва завидни музикални знания и се запознава с индустрията, до ключова фигура в топ клубовете в Ибиса като Тhe White Isle, Sam доказва, че е една от перлите на електронната музикална сцена.

 

 

Сега след повече от десет години опит като DJ, тя все още остава дълбоко свързана с Defected Records: "За мен е чест да съм част от хаус наследството, което те са създали". Oсвен впечатляващата ѝ диджей кариера, Sam е и посланик на Изследвания на рака на гърдата (Breast Cancer Research). Благодарение на нейната шеста подред годишна благотворителна вечер La Vita в Ибиса и Лондон с участието на 25 жени диджеи, досега са събрани 27,000 паунда за каузата.

 

 

Сетовете на Divine, които ще чуем в Yalta Club, са комбинация от deep, vocal и balearic хаус, което е гарант за едно вълнуващо и разтърсващо изпълнение.

 

 

 

 

Същата вечер, ще се срещнем и с прекрасната Hito - личното откритие на топ диджея Richie Hawtin. От 2012-а тя е неизменна част от серията Richie Hawtin presents ENTER. По време на тези партита, Hito e основен артист в ENTER.Sake area - зала, декорирана като японски саке бар, в която тя омагьосва гостите с иновативни винил сетове.

 

 

Родена в Япония, през 1999 г. Hito попада в центъра на клубния живот - Берлин, където се увлича по минимал тенденциите в електронната музика. В момента е сред най-канените и любими диджеи в множество ъндърграунд клубове в Германия като Suicide Circus и Fiese Remise, както и в Ибиса.

 

 

 

 

На 15-ти март пък ще имаме удоволствието да се заредим от певица, продуцент и диджей Nina Kraviz, която несъмнено е сред най-влиятелните имена в света на електронната ъндърграунд сцена. Отличителните й гигове и спечелват място в лейбъла Underground Quality, както и членство в семейството на Rekids, от където издава поредица от ий-пита.

 

 

Като певица, стилът й изпъква с хипнотичност и чувственост. Те струят от начина ѝ на работа, от това, че използва гласа си като музикален инструмент: "Предпочитам да записвам още от първия опит, защото така мога да уловя момента. Вибрацията. Усещането".

 

 

Дебютният й албум, носещ нейното име, поразява с дълбоки, първични и резониращи тракове. Със сигурност в музиката на Нина има нещо, което изпъква пред останалите – може би интимност и честност, но също уникалност и креативност. Уникалното й звучене я прави един от най търсените артисти в света с участия във фестивали като Amsterdam Dance Event, Decibel, Awakenings и DEMF, както и в Richie Hawtin presents ENTER, плюс регулярни появи в клубове като Berghain, Fabric и The Warehouse Project.

 

 

Чети и: И отново... Stereo MC’s

 

 

Ключът към всичко, което прави Kraviz, е нейната уникална изразителност,  предаването на истинските и сурови емоции. Неограничена от жанр като продуцент и диджей, тя успява да създава поп звучене, като използва похвати от техно и ембиънт стилове. Изглежда, Kraviz няма намерение да намаля темпото. Наскоро засне клип на парчето "Fire" в пустините Мохаве. През пролетта на 2014-та предстои издаване на нов албум с компилации  и допълнителни нови тракове.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу