Отново Международен детски фолклорен фествивал

 

24, 25, 26 и 27 април на четири сцени в София

 

 

За трета поредна година в края на април, Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София” с изключителната организационна подкрепа на създателите и хореографите от детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” в София ще реализират Международен Детски Фолклорен Фестивал в столицата.

 

 

Целта на фестивала е да запази и покаже традициите както на българския автентичен фолклор под формата на танц, носии, традиционни обичаи и игри, вплетени в хореографията, така и на детски групи за автентичен и обработен фолклор от други страни по света. Децата участници са от 8 до 14-годишна възраст.

 

 

Чуждестранните колективи в III-то издание на фестивала са Образцовият ансамбъл за песни и танци "Везелинка" от Белгород, Русия, "Каина" от Естония, "Мали Джанишание" от Полша, "Les Sarabandes du Folk" от гр. Хагенау, област Елзас, Франция, Културно-артистичната асоциация "Гайрет" от Сараево, Босна и Херцеговина и детско-юношеската фолклорна група "Корничка" от град Тренчин, Словакия. Всички те, наред със софийския детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” ще се представят в основната програма на фестивала.

 

 

 

 

За разлика от първите си две издания, тази година МДФФ е с най-голяма продължителност. Събитието ще се случи в рамките на четири дни – на 24, 25, 26 и 27 април на четири сцени, разположени в различни точки на София. Основната сцена ще е на открита естрада в Борисовата градина. Втората сцена ще е пред община Младост, където е и седалището на детско-юношеския танцов ансамбъл "Пламъче". Третата сцена ще е разположена на площада в село Бусманци, а четвъртата – на закрито, в НЧ "Св. Цар Борис I - 1909" в Бистрица.

 

 

Чети и: Нешка Робева ни предизвиква с "Преоткрий традициите"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу