Jose Feliciano за първи път в София

 

3 юни Зала 1 на НДК

 

 

Легендарният пуерториканец Jose Feliciano, считан за един от най-добрите китаристи за всички времена, идва в България по покана на Balkan Entertainment Company. Концертът ще се състои на 3 юни в зала 1 на НДК, а това ще е първото гостуване на виртуозния музикант, композитор и певец, създал култовите хитове “Che sarà”, “Guantanamera” и най-популярната Коледна песен “Feliz Navidad”.

 

 

Вече над 50 години Jose Feliciano неуморно завладява световната сцена. Нестихващата енергия и заряд на незрящия творец пленява и вдъхновява милионите му фенове, които препълват концертните зали по цял свят. Музикалното майсторство на Feliciano и уникалният му вокален почерк са спечелили любовта на поколения наред. И не е учудващо, че името му неусетно се е превърнало в синоним на думата „музика”, а творчеството му е оказало влияние в развитието на популярната музика върху повече от две поколения.

 

 

Чети и:  Васил Чергов подгрява концерта на J Balvin

 

 

Музиката на Jose изгражда мост между музикалните стилове по един изключително новаторски начин. Той е първият латино артист, който успява да се наложи на англоговорящия пазар, като по този начин проправя път и за други артисти, които днес вече играят важна роля в американската музикална индустрия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу