Quantic Live Band идва в София

 

Характерния звук и заряд на популярния британец ще слушаме на 21 май

 

 

След близо 4-годишно отсъствие енигматичният британски продуцент и диджей Quantic се завръща в България на 21 май в клуб Terminal 1. Второто гостуване на артиста ще се отличи не само с участието на разнородната палитра от талантливи музиканти, които ще свирят на живо, но и с представянето на съвсем новия албум на Quantic, носещ символичното заглавие "Magnetica".

 

 

Парчетата от тавата, които ще чуем на 21 май, олицетворяват творчеството на Will “Quantic” Holland, който се завръща към корените си и преоткрива електронното звучене с умело вплетени фолк, реге, соул, фънк и дъб елементи. Петнадесетият поред студиен албум на британския колорит демонстрира перфектното съчетаване на културното многообразие и влияния на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола, които пропиват всеки трак.

 

 

В проекта взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче “Duvidó”, етиопецът Dereb the Ambasador с “Arada” и неповторимата Alice Russell с “You will return”, както и вокалистите Lara Renno (Бразилия), Nidia Gongora (Колумбия) и Thalma De Freitas (Бразилия).

 

 

Творческият процес при Quantic се отключва с многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, на което твори. Експериментаторският дух е водеща сила при появата на първия му албум, който пише в студиото в дома си, използвайки бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, която Holland умело комбинира със звука на модерни инструменти. Следва албум, с който артиста прави препратка към влиянието на американския ритъм & блус. Той е наситен с дръм и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул елементи.

 

 

Хвърлете едно око на най-популярното видео на Quantic тук:

 

 

 

 

Чети и: Роби Уилямс пак ще става баща

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу