LaText празнуват рожден ден с албум

 

Групата представя на дебютното си EP на 14 май

 

 

На 14 май от 20.30 ч. в столичния клуб MAZE литературната рок група LaText ще отбележи втория си рожден ден с концерт, на който за първи път ще бъдат изпълнени няколко съвсем нови композиции. Ще бъде представено и току-що излязлото EP на бандата – "Само".

 

 

Дискът съдържа 7 парчета, сред които придобилите вече популярност "Париж", "Любовна херостратегия, както и Shoot Me Again, което спечели наградата на слушателите в конкурса "Златна пролет" 2014 на БНР.

 

 

В последните 2 години LaText се наложиха като един от най-любопитните проекти на българската алтернативна сцена. В основата на концепцията на бандата е да съчетае деликатността на поезия и суровата енергия на рок музиката в едно цяло. Прави го свободно, водена от желанието да експериментира и развива връзката между текст, мелодия, хармония, ритъм и атмосфери, без да се подчинява на стандартната структура от припев, куплет и соло.

 

 

LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

 

 

Чети и: Беларуска тв зезда ще пее на "Откритие 2014"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу