Зала 1 на НДК ще се превърне в ледена парзалка

                                                                                                                                                                                                                                                                                   Приказно шуо ни очаква на 20 ноември 2014

 

 

Потайностите на Санкт Петербург се разкриват пред нас с една неповторима танцова формация, част от вековната руска култура – Балетът на лед гостува на 29 ноември, в зала 1 на НДК, от 19:00ч.

 

 

Сцената в зала 1 на НДК за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Това е прецедент в историята на шоубизнеса в България. Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: "Лебедово езеро", "Спящата красавиц", "Лешникотрошачката", както и "Пепеляшка" и "Ромео и Жулиета" по Прокопиев.

 

 

В Балета на лед на санкт петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

 

 

 

 

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

 

 

Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум.

 

 

Балетът на лед ще гостува в София на 29 ноември, в зала 1 на НДК, от 19:00ч.

 

 

Чети и: LaText празнуват рожден ден с албум

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу