Steven Seagal Blues Band на живо в София

 

Американският филмов актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства с концерт в Борисовата градина

 

 

Може би някои от вас ще се изненадат, но Сегал наистина притежава неизчерпаем запас от енергия – и ще демонстрира способностите си на живо пред българската публика. Като филмова звезда той дебютира през 1988 г. с главна роля в „Над закона”, а успеха и световната популярност го застигат след участието в „Под обсада” 1 и 2.

 

 

Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. Стивън Сегал хваща китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най- легендарните блусари в света като BB King, Bo Diddley и John Lee Hooker и др. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си.

 

 

През 2005 дебютира с албума „Songs from the Crystal Cave” („Песни от кристалната пещера”), който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Албумът става бестселър на европейския пазар.

 

 

Чети и: "Музика в небето" ще огласи самолетен хангар

 

 

Сегал е почитател на блуса в чистата му форма, затова той остава верен на коренито му. Това е осезаемо във втория му албум, озаглавен „Mojo Priest”, издаден през 2007, който промотира на турне заедно с групата си „Thunderbox” в САЩ и Европа.
Критиката определя „Mojo Priest” като един от най-добрите блус албуми за годината. Сегал е талантлив китарист, стилът му съчетава класически и модерен блус и притежава идентичност, характерна единствено за Сегал. Дори неворятният BB King казва „Стивън в велик китарист”.

 

 

През юни и юли 2014 Сегал и неговия Блус Бенд са отново на 30 дневно турне в Европа, като в програмата на концертите е включена и датата за България. Събитието се очертава да бъде обявено от почитатели и от медии като един от концертите на годината.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу