Местят концерта на GusGus

 

The Science подгряват исландците в Студио "Орфей"

 

 

Засиленият интерес към концерта на исландската банда и ограниченият капацитет на Клуб „Терминал 1” до 450 човека са причините, които накараха организаторите от EventEase да преместят събитието в Студио "Орфей". То се намира на ул. Самоков 60, зад Интерпред, само на 100 м. от метростанция  ”Жолио Кюри”. Вече закупените билети не се нуждаят от презаверка.

 

 

Новата локация е с капацитет 700 души и ще даде възможност на всички желалещи  да видят за пръв път на живо спефицичния лайв на електронните ветерани GusGus. На 11-ти декември от 20.00 ч. всички присъстващи фенове ще могат да изживеят въздействащия им микс от специално подготвеното светлинно шоу и музиката от последния им албум Меxico.

 

 

На сцената като вокали ще излязат Stephen Stephenson (по-известен като President Bongo) и Daniel Ágúst Haraldsson, а зад тях, заобиколени от различни семплери, миксери и  синтезатори, ще са Birgir Þórarinsson (Biggi Veira) и Högni Egilsson. Екипът на GusGus ще е в състав от 8 души, които ще пристигнат ден по-рано, за да подготвят шоуто в детайл.

 

 

Друга новина относно събитието стана ясна днес – новоизгряващите представители на алтернативната електронна сцена у нас – The Science ще представят своя лайв проект, който ще подгрее публиката за шоуто на GusGus.

 

 

Чети и: ДА на новите идеи в образованието!

 

 

Зад The Science стоят двама души – Мартин и Нино Гомез, които заедно целят да разбият много от клишетата, задушаващи "българския ъндърграунд". Музиката им представлява микросвят от звуци, същевременно обгръщащи един от най-специфичените гласове на родната ни сцена в момента – а именно мистериозният Нино Гомез, познат още като Data Transporter. Текстурата зад този характерн глас е изградена от Мартин, движещ от години с името Soulslept.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу