Баронът на техното идва през октомври

 

Един от ветераните на електронната сцена Dave Clarke ще покори София с безпощадни техно

 

 

Мястото е любимото на всички почитатели на алтернативната електронна музика студио „Орфей“, датата е 2-ри октомври, когато у нас ще пристигне страховитият Dave Clarke, за да разбули духовете на есенна нощна София със солидните си запаси от безкомпромисно техно.

 

 

Dave Clarke е онзи диджей с анархистична жилка и пънк в душата, който заслужено си е спечелил многозначителния прякор „Баронът на Техното“. Технологично, той е един от ранните основоположници на електронната музика, но въпреки това стилът му включва звуци извън традиционното техно, повлиян от рок легенди като Nick Cave и Savages, както и пънк любимците Bauhaus. Стилът му може да бъде определен като безмилостно завладяващи , изчистени клубни сетове с примеси от хип-хоп бийтове и какво ли още не, с които той променя представите затова как могат да звучат техно и електронната музика като цяло.

 

 

Чети и: "Грозното пате" за деца и родители"Грозното пате" за деца и родители

 

 

"Мъжът в черно" е роден в Брайтън, но в момента се подвизава в един от парти-спотовете на Европа – Амстредам. Дете на отдаден на технологиите баща и диско-соул майка, за Dave от самото начало е било ясно, че ще има забежки към смесицата между двете, а именно набиращата популярност през неговото детство електронна музика. Бунтар още от малък, той не признава граници и правила и от самото начало загатва за анархичното си поприще, което затвърждава и в музикалните си проявления на по-късен етап.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу