Поли Паскова звезда в Новогодишната програма на Сърбия

 

Предстои издаването на новия албум на певицата "Една самотница"

 

 

За пета поредна година българската народна певица Поли Паскова е основна гост-звезда в новогодишната програма на сръбската национална телевизия. Тя засне своите участия по покана на Сезам продакшън. Продуцените са поканили в празничното шоу около 100 популярни изпълнители от Сърбия. "Щастлива съм, че сбъднах една от мечтите си да пея заедно със Снежана Джуришич и Биляна Ефтич", призна след завръщането си от западната ни съседка Поли.


Тази година тя се сприятели и с Чана Митрович, също играла баскетбол като нашата звезда, но пък с ръст близо 10 см по-висока от Поли. Чана е сред най-големите певици на Сърбия днес и заедно с българската народна прима те ще направят дуетна песен на два езика.

 

 

Поли получи предложения за съвместни концерти с най-голямата босненска певица и звезда в Сърбия Шемса Сулакович, която никога не е пяла в България. Двете вече обсъждат градовете, в които да бъдат концертите. Ще ги съпровожда и оркестър с жива музика. В интервю пред сръбска телеизия Поли заяви, че нашите два народа няма какво да делят, тъй като сме една вяра, един език, а песните са нашата чиста духовна връзка, която сближава още повече двата народа.

 

 

"Радвам се, че с моето присъствие там допринасям за популяризиране на българския фолклор и получих предложение за издаване на втори албум в Сърбия, и този път с български фолклор. Въпреки че съседката ни не допуска чужди песни, освен сръбски в техните медии.

 

 

До края на 2015-та предстои издаването на видео диска към албума "Една самотница", който е 13-ти в музикалната биография на Поли Паскова. Клиповете са заснети в атрактивни места в България и Румъния. Певицата твърди, че това е най-хубавият й продукт до сега.

 

"Годината бе много пълноценна за мен, с едно израстване професионално. Чувствам се полезна на род и родина и обнадеждена, че успяхме да съберем толкова хора с концерта "Молитва за България" в зала Арена Армеец. Построихме един невидим за много хора защитен и духовен щит на България с тази молитва", казва още певицата, която през 2015-та получи и куп отличия за своята музикална и духовна дейност - голямата награда "Велика Болгариа" за опазване на културното наследство, приз за Опазване на традициите и фолклора, връчен и на церемония от Министерството на културата и други. Билбордове, с посланието на една от новите й песни - "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря", месеци наред заливаха страната ни, а те бяха подарени на певицата от бизнесдамата и издателка на списание Бизнес Клуб Даниела Димитрова.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:  

Още Шоу