Amir представя Франция на Евровизия

 

Изпълнителят ще излезе на сцената на конкурса на 14 май с песента "J’ai cherché (I Searched)"

 

 

На тазгодишния конкурс Евровизия, Франция ще бъде представена от  Amir, който ще изпълни песента "J'ai cherché", съчинена от него в съавторство с двама млади френски композитори. Песента е лирична и в нея се пее на френски, но припевът е на английски. С прекрасен ритъм и хващаща мелодия, този пример за електро-поп съвършенство разказва за радостта от намирането на цел в живота, за удовлетворението, което те изпълва, когато сбъднеш мечтите си.

 

 

Amir е роден в еврейско семейство през 1984 г. в Париж. Когато навършва 8 години, семейството му се премества в Израел, без да къса връзките си с Франция. Самият Amir запазва двойното си френско-израелско гражданство.

 

 

Кариерата му на певец започва през 2006 г. в Израел, а от 2013 г. изнася концерти и във Франция. Amir стана известен във Франция, след като стигна до финала на телевизионния конкурс "The Voice" през 2014 г. На 14-ти май в Стокхолм, Швеция, Amir ще представи Франция на 61-ия международен конкурс за песен „Евровизия” с парчето " J'ai cherché "(I Searched).

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допанала:

Още Шоу