Sziget номер 20. Фест сред водите на Дунав

 

Горещо лято край Будапеща

 

Това лято култовият фестивал Sziget навършва 20 години и организаторите обещават запомняща се фестивална седмица. 20-тото издание на едно от най-големите музикални събития в Европа ще се проведе между 6 и 13 август на остров Обудай сред водите на Дунав.

 

 

Юбилейната 2012 стартира много успешно за Sziget с награда за „Най-добър голям фестивал” на Европейските фестивални награди. Събитието беше класирано и сред първите пет в категорията на най-добрите музикални събития според музиканти от цял свят.

 

„За нас е чест, че не само публиката, а и изпълнителите оценяват усилията ни. Всяка година се стремим да предложим на феновете запомнящо се преживяване. По повод 20-тото издание на феста ще се постараем да свършим още по-добра работа и да покажем на целия свят, че титлата “Най-добър голям европейски фестивал” е напълно заслужена”, споделиха организаторите не фестивала.

На сцените на Sziget и тази година феновете ще могат да чуят и видят страхотни банди, които са запазена марка на международната фестивална сцена. Сред първите попълнения на тазгодишния лайнъп са Placebo, които вече почти две десетилетия задават тона на алтернативната музикална сцена. Техният последен албум Battle for the Sun излезе на пазара през 2009 година и им донесе награда от MTV Europe. Музикантите в момента работят върху седмия си албум, който ще бъде представен и на главната сцена на Sziget това лято.

 


През 2012 на Sziget се завръщат и една от най-вълнуващите банди на британската електро-поп сцена – Hurts. Миналата година участието на Hurts на Glastonbury  беше обявено от New Musical Express като най-добрия фестивален концерт, а последвалата им изява на сцената А38 на Sziget беше истински фурор. Тази година британците ще покажат какво могат на главната сцена на феста.

 

dasda

  • Sparx
  • 2012-04-17 10:31:46

дасдса

  • Sparx
  • 2012-04-17 00:18:43

dasdsa

  • Sparx
  • 2012-04-11 13:59:25

dasdsa

Още Шоу