И Groove Armada част на Elavation 2012


Списъкът от качествени артисти на Elevation Music Festival 2012 продължава да расте.

 

Новите музиакнти, които ще се качат на главната сцена наред с Erykah Badu, Fatboy Slim, Kosheen, Chambao и Nneka, са Groove Armada DJ Set.

Електронното дуо, което през септември 2010, официално обяви, че турнето им във Великобритания и Австралия ще бъде тяхното последно като група и това ще са последните им концерти на живо с музиканти, пристигат на ELEVATION 2012. На фестивала те ще зарадват българската публика с новото си сценично шоу Red Light ‘Decks & FX’.

 

 

Съставът на лондонското денс дуо Groove Armada включва Tom Findlay и Andy Cato. Групата е сформирана през средата на 90-те години, малко след като членовете й създават клуб, кръстен по същия начин.
 

 

През 1997 Groove Armada издават няколко сингъла, сред които "4 Tune Cookie" и "At the River", последвани от дебютния им албум, Northern Star, пуснат на пазара през следващата година.
 

 

1999 ще се запомни от феновете на групата с релийза на Vertigo, който достига топ 20 на британските класации и придобива сребърен статут във Великобритания. Синглите от албума набират доста популярност, особено "I See You Baby”, която има бийт-ремикс, направен от Fatboy Slim. Той е и най-успешното парче в цялото творчество на Groove Armada до днес

 

Следват още успешни за групата години, свързани с издаването на няколко албума и експериментите, които Groove Armada успешно правят със своята музика. Това им печели още повече фенове из целия свят и днес те са една от най-уважаваните денс банди в световен мащаб.

 

 

Още Шоу